Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νίκος Βουνοτρυπίδης - Υπάρχει Ελπίδα, υπάρχει τρόπος για την Ανατροπή

Νίκος Βουνοτρυπίδης - Υπάρχει Ελπίδα, υπάρχει τρόπος για την Ανατροπή

Eπιλέξτε αυτούς τους «κάποιους»:

Υπάρχει Ελπίδα, υπάρχει τρόπος για την Ανατροπή

 

Του Νίκου Βουνοτρυπίδη

Υποψήφιου με την Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στην ΠΕ Κοζάνης

Στα εφιαλτικά προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με τις κυβερνήσεις που προσπαθούσαν να κλείσoυν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που εξαθλιώνουν την Παιδεία, που ονειρεύονταν να πουλήσουν το Μποδοσάκειο στον Φούχτελ, που οδηγούν τους μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες στο κλείσιμο των καταστημάτων τους, που απαξίωσαν, ενοχοποίησαν και πούλησαν τις μεγάλες και κερδοφόρες Δημόσιες Επιχειρήσεις (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και πολλές ακόμη σε πολυεθνικές), που έριχναν μαύρο στην ΕΡΤ, που απέλυαν καθαρίστριες, που δημιουργούσαν στρατιές ανέργων ισοπεδώνοντας τα πάντα, που οδηγούν τους κατοίκους σε απόγνωση, σε μετανάστευση, βρέθηκαν κάποιοι και κάποιες που αντιστάθηκαν, κάποιοι και κάποιες που, απέναντι σε αυτό, κυνήγησαν την «ουτοπία», μετατρέποντάς την σε «ορόσημο».

Αυτοί οι «κάποιοι», αγόγγυστα και με επιμονή, πάλεψαν, δημιούργησαν «Κοινωνικά Παντοπωλεία», «Δράσεις χωρίς Μεσάζοντες», εκδηλώσεις για νέους και νέες, για παιδιά, για ανήμπορους. Θέατρο, μουσική, χορό, παιχνίδι και ό,τι γεμίζει τις ψυχές μας με αγάπη.

Και ο εφιάλτης εντατικοποιείται, τσιμεντώνοντας, ισοπεδώνοντας τα βουνά μας, τοποθετώντας σε αυτά τα τερατουργήματα που λέγονται ανεμογεννήτριες, γεμίζοντας με φωτοβολταϊκά τα βοσκοτόπια μας, τα λιβάδια μας, τη γόνιμη γη, με αποτέλεσμα να αποδεκατίζεται ο πρωτογενής τομέας (Γεωργία, Κτηνοτροφία Δασοκομία).

Απέναντι και σε αυτό, «κάποιοι» αγωνίζονται, αντιστέκονται, στοχοποιούνται, ξυλοφορτώνονται άγρια από τις δυνάμεις καταστολής.

Απέναντι σε αυτό, υπάρχουν και «κάποιοι» επιστήμονες, μελετητές που τιμώντας την ιδιότητά τους, την επιστήμη τους, αδιαφορώντας για τις επιταγές της εξουσίας, ερευνούν και καταδεικνύουν τα εγκλήματα αυτά, αρνούμενοι τον «βρώμικο άρτον τον επιούσιον» από τις πολυεθνικές και την κεντρική εξουσία.

«Κάποιοι» άλλοι δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και, ανησυχώντας για την επιβάρυνση του οικοσυστήματος και την κλιματική κατάρρευση, σχεδιάζουν λύσεις για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που ξεκινάει από τον αγροδιατροφικό κλάδο, περνάει μέσα από την υγεία μας και φτάνει μέχρι την θεραπεία του περιβάλλοντος και του κλίματος.

«Κάποιοι» ακόμα αγωνίζονται να προστατέψουν τον παραδοσιακό σπόρο, αυτόν με τον οποίο μεγαλώσανε γενιές και γενιές και που το σύστημα λυσσαλέα θέλει να εξαφανίσει για τα συμφέροντα της Mosanto, προωθώντας γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

«Κάποιοι» επίσης υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων των πλασμάτων που συγκατοικούν μαζί μας στον πλανήτη, αγωνίζονται να σώσουν, να επουλώσουν τραύματα, να γλυτώσουν από την πείνα, το κρύο, την δυστυχία, την κακομεταχείριση τους τετράποδους φίλων μας.

Όλοι αυτοί οι «κάποιοι» αλληλεπιδρούν, γίνονται ένα, οργανώνονται και αντιπαλεύουν το θηρίο που μας εξουσιάζει.

Είναι ορατοί αυτοί οι «κάποιοι», γίνονται ενοχλητικοί για το σύστημα: τους γνωρίζετε θέλετε δεν θέλετε από την έντονη δράση τους.

Στο χέρι σας είναι λοιπόν να τους ενισχύσετε, να τους επιλέξετε!

Απέναντί τους βρίσκουν φτιασιδωμένα χαμόγελα που δεν σταματάνε να χαμογελάνε με την κακόγουστη και υποκριτική τους ευγένεια, βρίσκουν το τάχα μου ενδιαφέρον για τα προβλήματα του πολίτη. Μόνος τους σκοπός η συνέχιση της διαχείρισης της εξουσίας, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κεντρικής Εξουσίας και των πολυεθνικών που είναι και το μεγάλο αφεντικό της.

Σοβαροφάνεια, στόμφος, οικονομική επιφάνεια είναι τα ατού τους - εκεί ποντάρουν γνωρίζοντας ότι η κοινωνία θα τους στηρίξει, πιθανόν το όνειρό της κοινωνίας είναι μια μέρα να γίνει σαν κι αυτούς.

Αυτοί πάλι οι «κάποιοι», πέρα από αυτά που προανέφερα, ως κύρια χαρακτηριστικά τους έχουν την αυτοκριτική, τον αυτοσαρκασμό, την οπτική που βλέπει το κοινό συμφέρον, παραμερίζοντας το προσωπικό. Για αυτό εξάλλου δεν έκαναν περιουσίες, γι’ αυτό αγκομαχούν για να βγάλουν τον μήνα...

Αλλάξτε ρότα, αλλάξτε σκεπτικό, επιλέξτε αυτούς τους «κάποιους»: Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει τρόπος για την ανατροπή.

Ψάξτε τους, είμαι σίγουρος ότι θα τους βρείτε!



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021