Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η  Πτολεμαΐς ιδωμένη από τα μάτια και τις προθέσεις των Κοζανιτών!

Η Πτολεμαΐς ιδωμένη από τα μάτια και τις προθέσεις των Κοζανιτών!

Σε άρθρο του Νικόλαου Κωτίδη με τίτλο  "Η νέα σιδηροδρομική γραμμή και το ποντικάκι (Πτολεμαΐδα 28-10-2021- Γράφει ο Νικόλαος Χρ. Κωτίδης)" σε ιστοσελίδα της Κοζάνης, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και σχόλια άπειρα.

Είναι Πτολεμαΐς ιδωμένη από τα μάτια και τις προθέσεις των Κοζανιτών! Ξεπεράστε τα ανορθόγραφα σχόλια, δεν τα διόρθωσα, συνήθως ο λόγος αυτός είναι χαλαρός.

Τα νοήματα είναι όμως συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχει ενημέρωση από την μεριά τους, η μονομέρεια τους ωθεί σε ακρότητες και επίσης είναι ενδεικτικό πως αυτο-ορίζουν την οικονομικο-κοινωνικο-πολιτική οντότητα που ονομάζεται Νομός Κοζάνης.

 Το υποχείριο που ονομάζεται κύριος Κασαπίδης απλά είναι υποχείριο τοπικών συμφερόντων.

Όλα αυτά συνιστούν μια καταγραφή, είναι η γεωπολιτική διάσταση! Ψυχρή!

 

-Κοζανητης - 28 Οκτωβρίου Αφήστε αυτά τα άχρηστα έργα. Αν θέλετε τρένο ξεσηκωθείτε για να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Αμυνταίου Κοζάνης.

Εδώ ο αγαπητός φίλος είναι ανενημέρωτος! Αυτή είναι δεδομένη και την στηρίζουμε από την Πτολεμαΐδα

-ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29  Άσχετο.

-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ανωνυμος - 28 Οκτωβρίου Ο συμπλεγματισμος της Εορδαιας εναντι της Κοζανης στο maximum.Αντε με το καλο και τουνελ απευθειας απο Πτολεμαιδα στο πρωτο ποδι της Χαλκιδικης…..

 Εδώ κάποιος φίλος μας Συντοπίτης από Κοζάνη μας θεωρεί συμπλεγματικούς και κλείνει την φράση του με το γνωστό χιούμορ του καφενείου.

-ΑΠΑΝΤΗΣΗ Άρκον ,Λύκον,Μουχτερόν... - 29 Οκτωβρίου, και εκεί θα βρεθεί παρέα με τον… Άρκον τον Λύκον και το Μουχτερόν

Εκλπηκτική έκφρασις "Άρκον τον Λύκον και το Μουχτερόν"

-ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου,  Έχεις εν μέρει δίκαιο. Η λύση είναι μία. Αύριο το πρωί δημοψήφισμα τοπικού χαρακτήρα και συνένωση του δήμου Εορδαίας στον νομό Πέλλας και στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη και μόνο έτσι. Το πρόβλημα θα είναι ότι θα ζητήσουν και άλλοι δήμοι της περιοχής να κάνουν το ίδιο.

-ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου, Δεν σας θέλει κανένας φαντασμένε.. ούτε και εμείς αλλά έτσι τα έφερε η ζωή..

Έχει δίκιο ο αγαπητός φίλος, δεν μας θέλουν από το 1922, ο Προσφυγικός Ελληνισμός είναι κατώτερος ! Έτσι τουλάχιστον φαντάζεται!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου,  Μάλλον αλλουνου είναι το συμπλεγμα. Αφήστε μας να ενημερωθούμε και να αποφασίζουμε με βάση τι όντως συμφέρει τον τοπο.

Εδώ παρεμβαίνει κάποιος πιο ψύχραιμος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 28 Οκτωβρίου, 2021 at 23:35 Δεν είναι κακό να ονειρεύεται κανείς. Αρκεί να μην κοιμάται ξεσκέπαστος, γιατί πλέον κάνει κρύο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου, 2021 Κακό είναι να σχολιάζει για να σχολιάζει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κυριάκος - 28 Οκτωβρίου, 2021 at 23:40 Μπράβο, πολύ καλό και διδακτικό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 00:32 Το σωστό είναι να δώσει η Κοζάνη μερικά τμήματα του Πανεπιστήμιου στην Πτολεμαΐδα και μετά να μιλάει για τοπικισμούς.

Εδώ μάλλον παρεμβαίνει κάποιος Δικαιότερος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δήμας - 29 Οκτωβρίου,  Δεν έχει δώσει τμήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το Μοναδικό που είναι σπασμένο σε τόσες περιοχές. Στην αχαριστία καλό είναι να μπαίνει και ένα όριο.

Μάλλον πρέπει να επιστρέψουμε το Τμήμα Μαιευτικής, τους το κλέψαμε, το Τμήμα Λογοθεραπείας θα το κανονίσει ο κύριος Μητσοτάκης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 14:34 Δεύτερη πολη νόμου και έχει τόσες σχολές και καλές σχολές. Αιδώς Αργείοι.Κι αν οι Εορδεις θέλετε να φυγετε από τον νομό Κοζάνης, στο καλό και να μην μας γράφετε.

Θα λάβουμε πολύ σοβαρά την παρότρυνση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου, …. εσείς της Εορδαίας πότε νοιαστηκατε για την περιοχή Σερβίων-Βελβεντου-Καμβουνια …και κάθετο άξονα

Φλώρινας-Κοζανης-Λαρισας….????

Είναι γνωστό ότι εμείς οι Εορδείς είμαστε αχάριστοι!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου, Ενας αμετανόητος τοπικιστής δεν μπορεί να εκφράζει τους Εορδαιους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σουδριάδης - 29 Οκτωβρίου, 2021  Τώρα που θα γίνεις λααποχωρι οπως ησουν Πτολεμαΐδα θα γίνεις χωριό της Κοζάνης και θα τελειώνουμε. Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι

Ακριβώς, ο εν λόγω κύριος συμπυκνώνει με φιλοσοφικό λόγο όλη την περιρρέουσα κατάσταση στον Νομό Κοζάνης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανωνυμος - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 14:22 Γιαυτο σε λενε σουρδιαρη ! Σουρδος μια ζωη !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ego - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 08:38 Δηλώνω ειδικός στο θέμα και εξηγώ:

Η σιδηροδρομική εγνατία (όπως την αποκαλεί η Ελλάδα – πλην εορδαίας προφανώς)δεν στοχεύει στην ένωση της Βέροιας με την Καστοριά (δεν βγάζει οικονομικό νόημα εξάλλου). Το όνειρο της σιδηροδρομικής εγνατιας είναι η ένωση των Κήπων (Έβρου) με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι τοπικιστικές κορώνες τα αγνοούν αυτά. Ακόμα όμως και κάτι τέτοιο να μην ίσχυε, αντιλαμβάνεστε αγαπητέ κάτοικε της εορδαιας πόσο ακριβό είναι να σκαφτεί όλο το βέρμιο; Ποια οικονομική δραστηριότητα θα κάνει απόσβεση αυτή την δαπάνη; Εκτός αν η Ημαθία εξάγει το σύνολο της παραγωγής της στην Αλβανία. Άλλο η αγάπη για τον τόπο μας και άλλο οι ουτοπίες. Ζητήστε κάτι πιο ρεαλιστικό και ίσως σωθεί ο τόπος.

Αυτός ο κύριος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του Νόμου του Μέρφυ, ειδικός: Είναι αυτός που γνωρίζει τα πάντα γύρω από το τίποτα!!! Αγαπητέ κύριε διαβάστε την πρόταση Σωτηρόπουλου για να έχετε επιχειρήματα τουλάχιστον

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ego - 29 Οκτωβρίου,Κάποιες πληροφορίες που παρέλειψα:

Η τουρκία κατέχει τον μεγαλύτερο στόλο φορτηγών στον κόσμο. Είναι μία χώρα 80+ εκ. κατοίκων που έχει τεράστια εμπορευματική δραστηριότητα με την Ευρώπη. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν η Κων/πόλη ενωθεί σιδηροδρομικά με την Ηγουμενίτσα; Πόσα κοντέινερ θα μεταφέρονται προς Ιταλία (όπου ο σιδηρόδρομος είναι δεδομένος); Πόσο μεγάλο θα είναι το κέρδος από τουρισμό στην Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Ιόνιο; Πρέπει άμεσα το πλατύ (Ημαθίας ) να ενωθεί με Κοζάνη – Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα για το καλό της Β. Ελλάδας και όχι μόνο.

Και αυτός ο κύριος δεν έχει ενημερωθεί!!!!

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σκέψεις - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 12:01 Πολύ σωστό και αναγκαίο. Και σ’ αυτό που είπατε, η ένωση Βέροιας Καστοριάς μπορεί να μη βγάζει οικονομικό νόημα γενικά αλλά βγαζει για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας .

Προηγείται και υπερτερεί φυσικά ο άξονας Έβρου Ηγουμενίτσας.

Όσο για τα κονδύλια, για την μεταφορά μιας ανεμογεννήτριας πριν λίγες μέρες έσκαβαν το Βέρμιο,για κάτι μεγαλύτερο δεν ωφελεί να το σκάψουν και να βρεθούν κονδύλια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ego - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 12:54 Νομίζω είναι ειρωνικό το τελευταίο ερώτημα σας.Δεν μπορώ να φανταστώ ότι συγκρίνετε το κόστος μεταξύ των δυο έργων.

Αν το ρωτάτε σοβαρά θα σας προτείνω να ζητήσετε πρώτα δρόμο (στα πρότυπα της εγνατιας) μεταξύ των 3 πόλεων. Είναι πιο φθηνό και ίσως και οικονομικά λιγότερο ζημιογόνο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ νικ - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 09:18 και εγω θελω σταθμο ΟΣΕ στη γειτονιά μου!!!!

αν ρωτήσεις τη γάτα που θα βάλεις τα ψαρια τι θα σου πει;

θα σου πει να τα βαλεις εκει που θα μπορεί να τα βρει και να απολαύσει το γεύμα της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σκέψεις - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 12:04 Δεν αποπροσανατολίζεται έτσι το συμφέρον του Πολίτη της Κοζάνης.

Τίνος συμφέροντα υπηρετείτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 11:23

Ένας αθεράπευτος, ελεύθερος και αδέσμευτος ενεργός πολίτης του Δήμου Εορδαίας.

και ενας Έλλην το γένος, Μακεδνός Πατριώτης κατά το ήθος Σκεπτόμενος κατά το έθος

Χριστιανός Ορθόδοξος Τουλάχιστον δεν πλήττουμε υπάρχει ποικιλία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ γιαννης - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 12:05 χαχαχα ωραίος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανώνυμος - 29 Οκτωβρίου, 2021 at 13:57 Ο διαρκής ετεροκαθορισμός μιας κοινωνίας την οδηγεί στη απαξία και την παρακμή.

Όσο η Πτολεμαΐδα αδυνατεί να αυτοπροσδιοριστεί αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τόσο θα μεγαλώνει ο τοπικισμός ως η υπέρτατη μορφή στρουθοκαμηλισμού.

Η τοπική élite αποδεικνύεται άλλη μια φορά λίγη ώστε να ηγηθεί της πόλης, αφηνοντας να ευδοκιμούν διάφορες γραφικότητες.

Καλό κουράγιο συντοπίτες Πτολεμαϊδιώτες, όταν καταφέρουμε να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, τότε θα ατενίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021