Τετάρτη 17  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εορδαία-Τα δένδρα που πληγώνουμε!!

Εορδαία-Τα δένδρα που πληγώνουμε!!

Εορδαία-Τα δένδρα που πληγώνουμε!!

Δεν ευθύνονται οι επιχειρήσεις, οπότε μην τις στοχοποιούμε.
Πέρασαν διά πυρός εδώ και μια 10ετία, βρίσκονται σε ακατάσχετη αιμορραγία όλες.
Στην Δημοτική Αρχή βρίσκεται το πρόβλημα που ενεργεί, άλλοτε με νοσηρές παρεμβάσεις και άλλοτε ενεργούμενη από ερασιτεχνισμό.
Υπάρχουν πράγματι δένδρα που θέλουν αντικατάσταση (λόγο γήρανσης), τα κόβουμε λοιπόν;
Ασφαλώς αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Όμως στην θέση τους βάζουμε άλλα, αυτό επιτάσσει και πάλι η κοινή λογική και το Κοινό περί Δικαίου αίσθημα.
Μία εργαλειακή προσθήκη αρίδας- καταστροφέα που μπαίνει σε τρακτέρ ή σκαπτικό και το νέο δένδρο. Αυτά τόσο απλά απαιτούνται.
Επισης υπάρχουν δένδρα που ενοχλούν, γίνονται καθημερινός εφιάλτης για μια επιχείρηση. Η άστοχη γεωγραφική τους τοποθέτηση από τους πρώην Φωστήρες της Πόλεως ή η Αρχιτεκτονική μεταβολή ενός καταστήματος δημιουργεί προβλήματα πολλές φορές μεγάλα στις επιχειρήσεις.
Τι κάνουμε εδώ; Αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική ασφαλώς. Λαμβάνεται απόφαση (εάν δεν είναι δένδρα μεγέθους) πάντα μέσω Δ.Σ. , κόβονται και τοποθετούνται ένθεν νέα με έξοδα της επιχειρήσεως βέβαια.
Και εδώ αρχίζει το νοσηρό φαινόμενο, προσωπικές γνωριμίες και νταλαβέρι ψήφων με Αντιδημάρχους, φαινόμενο πανελλαδικό! Τα διαβάζουμε καθημερινά.
Τεχνηέντως και με παρεμβάσεις παρακμάζει ένα δένδρο, δεν χρειάζεται να αναφέρω ποιες είναι αυτές, και μετά εμφανίζεται ο από μηχανής θεός Αντιδήμαρχος, ο οποίος το κρίνει επικίνδυνο και το κόβει.
Χρειάζεται να πάει ο επιχειρηματίας στον πεταλουδοσυλέκτη ψήφων Αντιδήμαρχο για να εξυπηρετηθεί; Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία ασφαλώς όχι, αφού υπάρχει Λύση, εναλλακτική, στην Ελλάδα όμως όλα μπορούν να συμβούν.
Υπάρχει Δημοκρατικό Έλλειμα στην Διακυβέρνηση του Δήμου Εορδαίας με αυθαιρεσίες, ειδικά σε αυτά τα θέματα (δεν θα αναφερθώ στον κύριο Μουσουρούλη διότι θα λοξοδρομήσω).
Θεωρώ υπάρχει σοβαρό Θέμα το οποίο πρέπει να σηκώσει η Αντιπολίτευσις.
Επιμύθιον
Ενθυμούμενος την άσχημη Πόλη που αντικρύζαμε στις αρχές της 10ετίας του 1980, θα ήθελα να επισημάνω ότι η πρώτη προσπάθεια αλλαγής της εικόνας της έγινε το 1986, τότε φυτεύτηκαν αυτά τα δένδρα που αντικρύζουμε σήμερα. Είμαστε επί Δημαρχίας Μαυρομάτη Κωνσταντίνου, Αντιδήμαρχος πρασίνου ήταν ο Χαρίλαος Ραμπίδης, στην τεχνική Υπηρεσία ο Βασίλης Μιχελάκης, Γεωπόνος ο Ανδρέας Κασαράκης! Όταν ξεκίνησε το εγχείρημα φύτευσης, υπήρξε βουητό στην Πόλη, άπειρες ήταν οι αντιδράσεις καταστηματαρχών που θεωρούσαν ότι τους κλείνουν την βιτρίνα, ευτυχώς το εγχείρημα ολοκληρώθηκε με μικρά πταίσματα βέβαια, όπως αυτό της αναντιστοιχίας των ειδών που φυτεύτηκαν, η Πόλις πάλευε με τα μέσα που διέθετε.
Μέσα σε αυτά τα ονόματα να μνημονεύσουμε τον κύριο Ιωάννη Ιωάννου (της Αγροτικής τράπεζας), έναν άνθρωπο με πολιτική συγκρότηση και Πολιτιστικό βάθος ο οποίος συμπρωταγωνίστησε στον σχεδιασμό, στις κατευθύνσεις στην διαρρύθμιση με τις άπειρες παρεμβάσεις του.
Υ.Γ.
Αγαπητοί φίλοι, υπάρχει λύσις για τις επιχειρήσεις και οφείλουμε να την αναζητήσουμε.
Πρέπει όμως να προστατέψουμε τον πράσινο πλούτο που έχουμε στην Πόλη μας, όταν θα παραδώσει ο κύριος Πλακεντάς στον επόμενο, το ισοζύγιο στον αριθμό το δένδρων να είναι ίσο με αυτό που παρέλαβε και αν θέλει κάποιοι να τον μνημονεύουν, να υπάρχει πλεόνασμα.
Συγγράφει διά την καταστροφήν της Περιοχής μας ο Πολιτίδης χρήστος
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021