Δευτέρα 20  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Eurovision 2024: Διαδηλώσεις στο Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ – Προειδοποίηση στην Έντεν Γκολάν (Videos)

Eurovision 2024: Διαδηλώσεις στο Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ – Προειδοποίηση στην Έντεν Γκολάν (Videos)

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους του Μάλμε όπου φιλοξενείται η Eurovision 2024, διαδηλώνοντας κατά της συμμετοχής του Ισραήλ.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα, οι πολίτες έδωσαν ηχηρό μήνυμα ώστε να μπει «τέλος στη γενοκτονία», αλλά και να αποκλειστεί η συμμετοχή του Ισραήλ από τον διαγωνισμό.

Η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της Shin Bet προειδοποίησε την Έντεν Γκολάν, η οποία εκπροσωπεί το Ισραήλ, να μην βγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της, παρά μόνο για τις πρόβες και τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, υπό τον φόβο των διαδηλώσεων.

«Δεν μπορώ να διασκεδάσω ενώ πεθαίνουν παιδιά»
«Είμαι φαν της Γιουροβίζιον και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω», εξήγησε η Χίλντα, μια 30χρονη Σουηδέζα με βαμμένα ροζ μαλλιά. «Δεν μπορώ να διασκεδάσω γνωρίζοντας ότι συμμετέχει το Ισραήλ, όταν όλα αυτά τα παιδιά πεθαίνουν. Πιστεύω ότι είναι άδικο», πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συμμετοχή του Ισραήλ στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο τελικός του οποίου θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Μάλμε, προκαλεί εντάσεις λόγω του ισραηλινού σφυροκοπήματος στη Γάζα. Πολλοί στην Ευρώπη ζήτησαν να αποκλειστεί η χώρα. Στα τέλη Μαρτίου, οι συμμετέχοντες από εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Ελβετός Νέμο, ένα από τα φαβορί, έκαναν έκκληση για μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Η Ισραηλινή Εντέν Γκολάν θα συμμετάσχει απόψε το βράδυ στον δεύτερο ημιτελικό, με το τραγούδι “Hurricane”.

«Δεν είναι δίκαιο. Κατά τη δική μου άποψη, αφού μπορούν να αποκλείσουν τη Ρωσία, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν για το Ισραήλ;» διερωτήθηκε η Μάρουα Μουστάφα, μια νεαρή διαδηλώτρια. «Οι άνθρωποι είναι εδώ για τη Γιουροβίζιον, για να προσπαθήσουμε να γιορτάσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα να γιορτάσουμε. Λέμε ότι είμαστε δημοκρατία, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα», σχολίασε ο 29χρονος Μουστάφα Μουστάφα, που είχε καλυμμένους τους ώμους με μια παλαιστινιακή μαντίλα.

https://www.documentonews.gr/article/eurovision-2024-diadiloseis-sto-malme-kata-tis-symmetoxis-toy-israil-h-proeidopoiisi-tis-shin-bet-stin-enten-gkolan-videos/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021