Τρίτη 14  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει θύμα ενδοοικογενειακής βίας - «Δεν θέλω να χαλάσω το σπίτι μου»

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει θύμα ενδοοικογενειακής βίας - «Δεν θέλω να χαλάσω το σπίτι μου»

Οι γνωστές-άγνωστες πτυχές πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού με κακοποιητικές συμπεριφορές

Η σκοτεινή πλευρά της ανοχής ενός κακοποιητικού περιβάλλοντος αναδείχθηκε σήμερα κατά την εκδίκαση μίας υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Μια 40χρονη κατήγγειλε ότι την περασμένη εβδομάδα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους για ασήμαντη αφορμή και πιο συγκεκριμένα, γιατί κλάδεψε τα λουλούδια με «λάθος τρόπο». Η γυναίκα κατέθεσε πως δέχθηκε άγρια χτυπήματα σε πολλά μέρη του σώματός της, ακόμα και με το κοντάρι της σκούπας, την ώρα που ο γιος τους παρακαλούσε τον πατέρα του να σταματήσει.

Όπως περίγραψε η ίδια στο δικαστήριο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύζυγός της στρέφεται εναντίον της με βία, όμως παραδέχθηκε ότι επιλέγει να μείνει μαζί του.

Προβάλλοντας ως κύριο λόγο τον οικονομικό παράγοντα, καθώς όπως τόνισε, δεν θα μπορέσει να συντηρήσει την ίδια και το παιδί της σε περίπτωση διαζυγίου, αφού εργάζεται περιστασιακά, η καταγγέλλουσα πρόσθεσε παράλληλα ότι τρέφει βαθιά αγάπη για τον σύζυγό της, προκαλώντας τις αντιδράσεις της έδρας.

«Του δίνω ευκαιρίες μήπως συμμορφωθεί για το παιδί. Δεν θέλω να χαλάσω το σπίτι μου. Γενικά είμαστε μια όμορφη οικογένεια», είπε με τον πρόεδρο να τη ρωτά χαρακτηριστικά «μέχρι ποιο σημείο, τον αποκεφαλισμό σας; Η βία είναι φίδι».

Ο κατηγορούμενος, που έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του, παραδέχθηκε ότι την έχει χτυπήσει και στο παρελθόν, αλλά και την περασμένη εβδομάδα. Για το τελευταίο περιστατικό είπε ότι ήταν «με τη σκούπα στα οπίσθια και τα πόδια».

Όταν ρωτήθηκε γιατί, ανέφερε πως «η συμπεριφορά της είναι εριστικότατη» ισχυριζόμενος πως η σύζυγός του τον βρίζει και τον μειώνει συνεχώς και σημείωσε πως στην οικογενειακή εστία αναζητά ηρεμία «επειδή δουλεύει 14 ώρες την ημέρα».

«Είναι το έσχατο μέσο για να μπορέσω να επικοινωνήσω με αυτό το άτομο», κατέληξε ομολογώντας την ενοχή του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

«Χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνήμη του γιου σας η εικόνα του μπαμπά να δέρνει τη μαμά», του είπε ο πρόεδρος.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο μετοίκησης στο διαμέρισμα κάτω από την οικογενειακή εστία, όπου διαμένει η μητέρα του κατηγορουμένου.

«Τι θα αλλάξει το πάνω με το κάτω; Δεν έχουμε καλές σχέσεις με τους κάτω», ήταν η αντίδραση της καταγγέλλουσας.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος είχε καταδικαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, που ανεστάλη ενόψει της αίτησης των συζύγων να ενταχθούν σε διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021