Τρίτη 14  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πολιτίδης Χρήστος: Ο Μαρξ, η θεωρία του χρήσιμου ηλίθιου και οι δηλώσεις των Πρώην Μελών της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτίδης Χρήστος: Ο Μαρξ, η θεωρία του χρήσιμου ηλίθιου και οι δηλώσεις των Πρώην Μελών της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτίδης Χρήστος: Ο Μαρξ, η θεωρία του χρήσιμου ηλίθιου και οι δηλώσεις των Πρώην Μελών της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχει απίστευτο μπλέξιμο εννοιών, συνεχής παρερμηνεία και διαστρέβλωσις των δηλώσεων Κασσελάκη, υπάρχει αμορφωσιά, εμπάθεια και εν τέλει ένα νοσηρό κλίμα.

Ότι συνέβαινε εντός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα, θα συνεχίσει εντός του πολιτικού μορφώματος που προσπαθεί να συντεθεί από αυτή τη φράξια με τα ιδιοτελή χαρακτηριστικά, η οποία προσπαθεί να καταλάβει χώρο, μέσα στο χώρο της Αριστεράς.

Τι σχέση έχουν με την αριστερά ο Τσακαλώτος και ο Τζανακόπουλος ας το κρίνει η Ιστορία, αυτό που θα θυμόμαστε όλοι είναι τα μνημόνια, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τα κόκκινα δάνεια με την απροστάτευτη πρώτη κατοικία, το ξεζούμισμα της μικρομεσαίας τάξης και μια κομματική γραφειοκρατία με την Πέτυ, την Μπέτυ, τη Σία κλπ που συνιστούν παιδική χαρά.

Σε συνεντεύξεις μελών της πρώην Επαναστατικής Νεολαίας (με τα καλάσνικοφ) του ΣΥΡΙΖΑ, μια εκ των κατηγοριών, ίσως η βασικότερη είναι αυτή της παρουσίας του κ. Κασσελάκη στο ΣΕΒ.

Αφού δεν μπόρεσε να στοιχειοθετηθεί πολιτικά, απομονώθηκαν δυο λέξεις και βγήκε επαναστατικό πόρισμα.

Ομιλούν για συνεργασία Κεφαλαίου - Εργασίας, την οποίαν επικαλέσθηκε ο νυν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και ανατρέχουν στα ιερά κείμενα του Μαρξισμού που φυσικά δεν τα έχουν διαβάσει, ομιλώντας για παραβίαση βασικής θέσης της Μαρξιστικής Θεωρίας,  που είναι η αντίθεση Κεφαλαίου - Εργασίας.

Ας μπουν στον κόπο να διαβάσουν την Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας ή όπως οι περισσότεροι την γνωρίζουν με τον τίτλο «Κεφάλαιο»

Η απομόνωση των δυο λέξεων δημιουργεί στρέβλωση στην τοποθέτηση Κασσελάκη, βρισκόμαστε ακριβώς στον πυρήνα της θεωρίας χρησιμοποίησης των χρήσιμων ηλιθίων επ΄ωφελεία Μητσοτάκη.

Θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να υπερασπιστεί ο κ. Κασσελάκης τον εαυτό του, ομιλώντας εξ ονόματός του.

Να επισημάνω ότι ποτέ ο Μαρξ δεν δαιμονοποίησε το κεφάλαιο, ίσα - ίσα εξήρε τον προοδευτικό του ρόλο στο Νομοτελειακό αποτύπωμα της Ιστορίας, στο προτσές μετάβασης προς το Σοσιαλισμό.

Οπότε αναδημοσιεύω την ομιλία του εκείνης της ημέρας.

Να υποσημειώσω επίσης ο κ. Κασσελάκης εξελέγη βάση μια πλατιάς εκλογικής έκφρασης και αναμφισβήτητης εκλογικής νομιμότητας.

Δεν υπήρξε καμία μα καμία ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση στους αποχωρήσαντες.

Βέβαια όταν υπουργοποιείς τσακαλώτους και κοριτσάκια, αυτά εισπράττεις σε βάθος χρόνου.

Η κραυγή των Απάτσι ήταν "ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ διότι εξέλεγξη ο Κασσελάκης"!!!

Διαβάζουμε την τοποθέτηση Κασσελάκη:


Κασσελάκης στον ΣΕΒ: Σε νέο στάδιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν δαιμονοποιούμε τη λέξη κεφάλαιο
«Η λέξη "κεφάλαιο" δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση. Και η λέξη "εργασία" πρέπει να είναι προτροπή για "συνεργασία"» τόνισε.


«Ημεγάλη διαφορά μας από τη ΝΔ είναι ότι εμείς θεωρούμε την εργασία παραγωγική δύναμη, ότι η στήριξη των μισθών, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η μείωση των ανισοτήτων όχι μόνο συμβάλλουν, αλλά προστατεύουν την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ασκησε κριτική στη ΝΔ για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ενώ σχολίασε ότι «είναι και ντροπή να “ξεδοντιάζεις” τη Δικαιοσύνη με την κάθε πράξη σου ως κυβέρνηση». «Ο πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να υπηρέτης του λαού και της Δημοκρατίας – ούτε ωτακουστής ούτε ψευτοευεργέτης», σημείωσε. Τόνισε πως, αν οι πολίτες τού αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας «ποτέ –μα ποτέ– δεν θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ», αλλά «θωρακίσω τους θεσμούς».

Υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα, που πρέπει να είναι και στοίχημα και των επιχειρήσεων, είναι «όχι μόνο πώς θα προσελκύσετε τα μυαλά του έθνους μας στους ομίλους σας, αλλά πώς θα τα ανταμείψετε για να τα κρατήσετε και πώς θα καλλιεργήσετε νέες, σύγχρονες νοοτροπίες από κοινού με τους εργαζόμενους». «Ποτέ δεν θα συνδιαλλαγείτε μαζί μου για άδειες που θα διευκολύνουν αθέμιτα την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του μιλώντας για το ζήτημα της δικαιοσύνης και των κανόνων. «Μη με προσεγγίσει κανείς – θα το βγάλω δημόσια στον κόσμο που με εμπιστεύεται κάθε μέρα. Αντί για συνδιαλλαγή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ένα πλήρως στελεχωμένο αποδοτικό Δημόσιο, με πολύ λιγότερη γραφειοκρατία», πρόσθεσε.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο όραμά του για «σύγχρονη Ελλάδα της προόδου – οικονομικής και κοινωνικής», προσθέτοντας ότι «εμείς δεν είμαστε η παράταξη του κεντρικού συντονισμού, όπως κάνει τώρα η ΝΔ με το λεγόμενο “επιτελικό κράτος”, που μόνο σκοπό έχει να ελέγχει τη ροή του χρήματος σε κάθε δραστηριότητα. Εμείς θα είμαστε η παράταξη της αποκεντρωμένης ανάπτυξης για όλους».


Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «περνάει στο επόμενο στάδιο της ιστορικής του πορείας, εκείνο μιας σύγχρονης Αριστεράς που δεν δαιμονοποιεί τη λέξη “κεφάλαιο”, αλλά τη βλέπει ως ένα εργαλείο για ευημερία, για μείωση των τεράστιων ανισοτήτων μέσω μιας ισχυρής ανάπτυξης». Πρόσθεσε ότι σε αυτό το νέο στάδιο της πορείας του κόμματος θα στελεχώσει την ομάδα του «με ικανούς ανθρώπους, που προέρχονται από την εργασία και την οικονομία, που έχουν ενσυναίσθηση και καθαρά χέρια, και που θέλουν να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια στον τόπο τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε ότι «η σύγχρονη Αριστερά αναγνωρίζει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η λέξη “κεφάλαιο” δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση. Και η λέξη “εργασία” πρέπει να είναι προτροπή για “συνεργασία”, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιχείρησης», αναπτύσσοντας αναλυτικά τις θέσεις του ως προς αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021