Τετάρτη 15  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου

Συνέντευξη στην εκπομπή In Business του Naftemporiki TV με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, παραχώρησε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου, ο οποίος μίλησε για τη σημασία του Υδρογόνου ως εναλλακτική μορφή ενέργειας και για τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην πράσινη μετάβαση της Ε.Ε., αλλά και για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου.

«Το υδρογόνο αποθηκεύει την ενέργεια. Για να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε την ενέργεια αλλά και για να μεταφέρουμε το υδρογόνο χρειάζονται υποδομές και άρα επενδύσεις τόσο από το δημόσιο όσο και από τους ιδιώτες. Για να αποφύγει το ρίσκο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε μπρος μια ευρωπαϊκή τράπεζα υδρογόνου η οποία έχει τώρα 3 δισ. ευρωπαϊκά χρήματα για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου» σημείωσε.

Ο κ. Χατζημαρκάκης ανέφερε ότι αυτή η χρηματοδότηση αφορά και την Ελλάδα, αλλά τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν έχει αποφασίσει για τη στρατηγική υδρογόνου σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πάει μπροστά, από ελληνικής πλευράς χρειάζεται περισσότερος ενθουσιασμός».

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας που έχει προχωρήσει πολύ στην παραγωγή υδρογόνου είπε ότι η μεταφορά στις άλλες χώρες γίνεται με πλοία και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά για το ποιος έχει το μεγαλύτερο στόλο στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα και θα έπρεπε να προετοιμαστούμε και να βρούμε και ευρωπαϊκούς πόρους για την αλλαγή του ναυτικού στόλου, πράγμα που δεν κάνει και είναι εδώ το μεγάλο ζήτημα, άλλες χώρες μας ξεπερνάνε και εμείς πρέπει να κάνουμε μεγάλα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε.

«Στην Ελλάδα έχουμε ένα καλό δίκτυο αγωγών και τον TAP στη Β. Ελλάδα που θα μας έδινε τη δυνατότητα να εξάγουμε το υδρογόνο, όχι μόνο το φέρουμε στην Ελλάδα, αλλά να γίνει και εξαγωγή ελληνικού υδρογόνου στην Ευρώπη, γιατί ο TAP συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία… Όλες αυτές οι προϋποθέσεις είναι πάρα πολύ καλές, υπάρχει το μεγάλο ζήτημα του EastMed που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία και προ το παρών είναι δύσκολο θέμα. Ωστόσο ο TAP υπάρχει και όλο αυτό χρειάζεται μια πιο δυναμική, ενθουσιώδη πολιτική εκ μέρους της Ελλάδας» σημείωσε.

https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1541097/ti-einai-i-eyropaiki-trapeza-prasinoy-ydrogonoy/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021